Daisypath Anniversary tickers
Ya Allah kurniakan kami dari pasangan dan zuriat yang mampu menjadi penyejuk mata dan jadikanlah kami dari kalangan hambaMu yang bertaqwa

Monday, 24 April 2017

Tahun ujian. Allah sayang

Mata tak boleh lelap pulak.  Hurm.  Na cte kt FB macam x sesuai.  Ramai fren katanye.  kat cni jela.  Sebab takde siapa baca. 😝😝😝. 

Susah hati je lately.  Tak tau pasaipa.  Berjauh sat dengan habib pon dok pikiaq ke dia.  Dah tu,  xkan nak pikiaq org laen. Ekceli,  awal bulan hrtu habib dapat surat dari Hospital.  Isi surat tu klo d jelasin d sini bisa mengundang air mata kok. 😂😂😂😂😂.

Habib kne p check darah la senang cite nye. Alkesah,  masa temujanji d hospital dat day,  isterinya terlewat sikit ja.  Sebab jenoh cari parking area hsptl.  Paham jela. Sampai je kat bilik Doc,  habib da masuk dalam.  Bukak pintu, eh.  eh.  Lock pulak.  Mintak tolong nurse,  die kata 'Maaf puan, waris mmg tak boleh masuk"😒😒😒😒


Huwaaa!!!!!  Masa tu nak nanges rasa dok luar.  susah hati kottt!!!!! "Saya isteri dia,  takkan x boleh masuk? " " Maaf puan,  memang tak boleh"😢😢😢😢

Lama tunggu kat luar,  gelisah dia tu macam tunggu nak beranak.  Lepastu habib keluar.  Sengih.  Tu  je reaksi die??? 😑😑😑😑 Aiyoma,  bini dia dah susah hati macam apa je lagi.  Mula die taknak explain,  siap buat lawak bagai.  Aku paksa,  die cte sikit je.  Apa yang ada dalam darah die etc.  sakit pulak hati kte wakk 😅😅😅

Tu tak susah hati sangat. Bila balik rumah die start cte macam2 yang takde kaitan mula aku nak hujan. Dah start cakap pelik,  pastu habib ni spesis manusia buat keje macam esok dah rak boleh buat.  Tapi lately,  die cepat penat.  Kadang tak main dengan anak langsung.  Asik ngadu sakit kat certain part.  (Ya Allah!  Apa la yang habib sembunyikan) 😢😭😭😭😭😣😣, kakak aku cakap bagi die masa untuk cite.  But tell me how!  Aku tak boleh blah kot tiap saat pk apa yang doc tu cakap dengan die.  perlu ke kunci pintu?!  aku isteri die weiiii. Tapi aku da ckp dengan habib,  amalkan fatihah 41x. Habib susah nak demam, selsema ke.  Sakit berat apa ntah lagi. 

Aku cuma boleh doa Allah besarkan dan luaskan keimanan kami untuk tempuh ujian ni. Aku redho dan terima apa pon Allah nak bg pada kami berdua. Mak pesan,  Allah tau anim kuat.Sebab tu Allah uji macam tu.  Mak pesan lagi suruh bersangka baik dengan apa pon perkara yang aku akan tahu kemudian hari.. #prayForMe. #PrayForMyHabib

No comments:

Post a Comment