Daisypath Anniversary tickers
Ya Allah kurniakan kami dari pasangan dan zuriat yang mampu menjadi penyejuk mata dan jadikanlah kami dari kalangan hambaMu yang bertaqwa

Tuesday, 28 June 2016

Cuba berlapang dada



Lately ni ramai yang jadi "ilmuwan instant" , " debator instant".
Its a gud sign ekceli ble ramai yang nak jadi camtu, yes i'm trying to think in a positive way! Tapi jadi lagi rumit ble masing2 nak salahkan orang, masing2 nak tuding jari! Tak selesai wei kome! 

Either u BF mommy atau FM mommy
Either u vax or unvax ur baby
Either u SAHM atau WAHM atau working mommy
Either u choose to HS your L.O or vice versa

Ni semua berbalik kepada diri masing2. Sendiri tau kekuatan masing2. Tak perlu tengok orang. Tak perlu banding membanding. Derita kita jangan d tunjuk. Bahagia juga tak perlu dipamer. Orang yang akan sedar derita kte, orang yang akan nampak bahagia kte walau tanpa d tunjuk. 

Bila pilihan yang d buat nyata bertentangan dengan pilihan ramai tak perlu rasa diri kita ni alien. Dan yang melihat jugak tak perlu beri pandangan sinis, kata2 sinis? Laaaagi tak perlu! Kenapa? Sebab tu keputusan die, tu hak die! Aku pasti yang membuat keputusan tau consequences nye. Terima jelah. Tak susah pon. Tak suka tengok? Pejam mata, pekakkan telinga. Berhenti la dari menulis yang bukan2 d laman sosial. Cukup2 la tu. 

"Remote control" tu yang kte pegang, Allah tau apa yang ada dalam hati kita. Sama ada nak cakap yang baik atau stay behind and shut ur mouth n stop writing as a keyboard warrior. Banyak hati yang akan terluka, banyak silaturrahim yang akan terputus dengan ketukan jari sendiri d keyboard. Kita semua berbeza pendapat. Itu manusia. Tapi kita boleh cari titik persamaan dan raikan perbezaan pendapat. Bila warna kuning dan biru d campur ianya tetap menghasilkan warna yang cantik. Kan indah semuanya ble kte bole adapt pandangan, tindakan orang lain tanpa prejudis? Hv a gud ramadhan semua! ^^

No comments:

Post a Comment